Terug naar overzicht

All Girls Street Art Collective

Het All Girls Street Art Collective is een talentontwikkelingstraject van Showroom MAMA, waarbij twaalf jonge vrouwen begeleid worden in het opzetten van een eigen Street Art Collectief in Rotterdam.

Momenteel wordt vrouwelijke street art steeds zichtbaarder in grote steden zoals Parijs, New York en Berlijn. Deze, vaak liefelijke vorm van street art staat in groot contrast met de rauwere, mannelijke variant die tot nu toe vaak het straatbeeld domineerde.

Showroom MAMA is een instelling met een achtergrond in de Street Art en wil deze relatief nieuwe en verrassende vorm van street Art stimuleren in de stad Rotterdam. Waar zij in het verleden het werk hebben vertoond van onder andere Shepard Fairey en Jeroen Jongeleen wil MAMA nu een podium geven aan nieuw, jong en vrouwelijk street art talent.

De deelnemers aan het project zijn jonge vrouwen van 14-18 jaar. Zij vormen een afspiegeling van jong en vrouwelijk Rotterdams; cultureel divers en met een goede dosis lef.

Met de hulp van verschillende kunstenaars krijgen de twaalf jonge vrouwen de kans zich individueel en binnen een groep te ontwikkelen tot volwaardige street artists, die het straatbeeld van Rotterdam voorgoed zullen gaan veranderen.

Vanaf november nemen zij drie maanden lang deel aan workshops van toonaangevende kunstenaars en zullen zij met de hulp van een coach onderzoek doen naar Street Art in binnen en buitenland.

Agenda-archief van deze aanbieder


contactinformatie

All Girls Street Art Collective

Witte De Withstraat 29-31
3012 BL  Rotterdam

Margriet@showroommama.nl
www.allgirlsstreetartcollective.nl/

Om gebruik te kunnen maken van Google Maps moet javascript ingeschakeld zijn.

cultuurscout centrum // menno rosier

Ga naar cultuurscout

facebook All Girls Street Art Collective