Over Cultuurscouts
In 11 Rotterdamse gebieden stimuleren de Cultuurscouts bewoners en kunstenaars om grote en kleine ideeën op het gebied van cultuur of kunst waar te maken vanuit een sociaal-maatschappelijke insteek en helpen zo de samenhang in de Rotterdamse wijken te bevorderen.

Cultuur in de wijk
Ooit bedacht dat je in je eigen buurt 's zomers in het gras naar muziek kunt luisteren of theater of dans kunt zien? Dat jazzconcerten niet alleen in Ahoy tijdens North Sea Jazz plaatsvinden, maar ook in de kerk bij jou om de hoek? Of dat je samen met buren opdracht kunt geven tot een spectaculair kunstwerk of lichtontwerp in de straat?

Samenwerking
Deze buurtinitiatieven zijn het resultaat van samenwerking tussen bewoners en Rotterdamse Cultuurscouts. We werken bij je om de hoek, hebben een groot netwerk en weten wat er speelt in cultureel Rotterdam.

Gratis, maar niet voor niets
Cultuurscouts sporen de culturele waarden in de wijken op, maken deze zichtbaar en brengen ze in verbinding met bewoners. Dit met het doel een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving door de inzet van kunst en cultuur. Doordat de Cultuurscouts gefinancieerd worden door de dienst Kunst en Cultuur en de betreffende deelgemeenten zijn de diensten en producten voor bewoners en lokale instellingen in principe kosteloos.

Wil je ook iets organiseren in de wijk of meedoen met een bestaand initiatief? Ben je als amateur of professional betrokken bij kunst of cultuur in je buurt? Of zomaar geïnteresseerd? Kijk eens op www.cultuurscouts.com of neem contact op met de Cultuurscout uit je eigen gebied.

Contact informatie

Wil je meer weten over de Culturele Kaart?
Stuur je vraag naar info@culturelekaartrotterdam.nl
of bel naar 010 414 1700.

De Culturele Kaart Rotterdam is een product van:

Cultuurscouts

Grotekerkplein 5
3011 GC Rotterdam

Postbus 22162
3003 DD Rotterdam

010 414 17 00
www.cultuurscouts.com
info@cultuurscouts.com

Om gebruik te kunnen maken van Google Maps moet javascript ingeschakeld zijn.