Terug naar overzicht


28 feb 31 dec

Expo 't Lage Erf

Lotti Hesper projectontwikkeling

Van leegstaand brugwachtershuisje naar expositieruimte voor (amateur)kunstenaars met exposities voor twee maanden. De eerste expositie van Tony Nelis werd op 28 februari 2012 geopend door deelgemeentevoorzitter Carlos Goncalves.
De expositie gaat over het verleden, heden en de toekomst van dit huisje en loopt t/m april 2012.

Heb je idee├źn of wil je exposeren? Neem contact op met Lottie Hesper.

Over de expositie van "verleden, heden en toekomst"
Tony Nelis (1977) is architect en sinds 5 jaar bewoner van Delfshaven. In samenwerking met Stichting Brugwachtershuisjes i.o. heeft hij de expositie gemaakt over het verleden, heden en de toekomst van het brugwachtershuisje aan de Lage Erfbrug. Hiermee probeert hij de identiteit van het huisje zichtbaar te maken. Wat is er verborgen achter luxaflex, wat is niet makkelijk toegankelijk of zie je makkelijk over het hoofd? Eenvoudige vragen met opmerkelijke antwoorden. Door uitleg en illustratie geeft het huisje zichzelf prijs wat een interessante aanleiding kan zijn om weer een actief onderdeel te worden van het leven op en om de Lage Erfbrug.

Over Lotti Hesper
Het lege brugwachershuisje fascineerde de Delfshavense Lotti Hesper (1975) al tijden. Als bewoner kwam en komst ze er steeds langs. Daarnaast zet ze zich met haar onderneming Lotti Hesper projectontwikkeling in voor een sociale en creatieve impuls voor lege panden en plekken. Een brugwachterhuisje op zo'n belangrijk punt in de wijk, de entree naar historisch Delfshaven, kon dus niet leeg blijven.

Landelijke trend: lege brugwachtershuisjes
Niet alleen aan de Lage Erfbrug speelt het herbestemmen van een brugwachtershuisje. In Rotterdam vragen vijf a zes huisjes om een herbestemming en ook landelijk speelt het. Het bedienen van bruggen gebeurt namelijk steeds meer van een afstand met camera's, waardoor de brugwachtershuisjes, vaak monumenten, hun oorspronkelijke functie verliezen. Stichting Brugwachershuisjes i.o. en de site www.brugwachtershuisjes.

contactinformatie

Lage Erfbrug

Verlengde Nieuwe Binnenweg
  Rotterdam